My mission to nature

Het liefs ben ik buiten aan het hardlopen of mountainbiken en geniet ik van de natuur. De klimaat crisis grijpt me aan en ik zoek manieren om iets terug te geven aan onze planeet in plaats van er enkel van nemen. Naast dat ik sinds september 2018 samen met mijn vrouw gestopt ben met vlees eten en zoveel mogelijk met het OV reis, wil ik echt iets bijdragen. Dit doe ik door voor elk uur dat ik werk ook een bijdrage te leveren aan milieu organisaties.

Doel 1: Bomen planten.
Doel 2: Wildleven beschermen

DOEL1: Bomen planten ter reductie van de CO2 en voor uitbreiding van leefruimte

Dit doe ik o.a. door voor elk  uur werk twee bomen te laten planten op plekken waar dit het meest nodig is. Mijn doel is om 50.000 bomen te laten planten.

Inmiddels 10063 bomen laten planten

laatste update dec 2021

Bomen planten is slechts een manier om invloed te hebben op de natuur. Bomen bieden een leefgebied voor dieren, zuiveren waterbronnen, reduceren CO2, beheersen overstromingen en erosie en helpen de grond aan te vullen met voedingsstoffen die nodig zijn voor de landbouw. Dit komt ten goede aan de lokale bevolking die kan profiteren van goede landbouwgrond, bouwmaterialen, brandstof, voedsel en veevoer. Daarbij wordt door het boomplant-project ook werkgelegenheid voor de lokale bevolking gecreëerd waarbij zij ook de nieuwe aanplanting beschermen tegen illegale kap.

TREES ROCK!

De impact van een boom is groot.  De bomen worden geplant in gebieden waar grote behoefte is aan herbebossing, zoals Madagascar, Ethiopië, Nepal, Haïti en Indonesië. Ook in gebieden waar mangrove en bossen zijn verwoest en gekapt, waardoor de lokale bevolking vruchtbare landbouwgrond heeft verloren en bloeiende ecosystemen zijn weggevaagd, zijn dringend bomen nodig.

De geplante bomen geven ook zaden voor nieuwe bomen. Deze zaden worden weer door de lokale bevolking opnieuw geplant en geven op hun beurt weer opnieuw zaden af. Dit is de reden dat één boom al een groot verschil kan maken.

Elke uur werk door Keenz, zal dus de komende eeuwen zijn positieve invloed hebben op de bebossing en de regio’s waar onze partner bomen laat planten en laat beschermen door de lokale gemeenschap.

Deze organisatie plant twee bomen voor elk uur werk uitgevoerd door Keenz.

“Eden Reforestation projects reduces extreme poverty and restores healthy forests by employing local villagers to plant millions of trees every year. Learn more about the work being done and how you can help. “

De wereldwijde ontbossing is goed voor 1/3 van de CO2 toename.

Mede daarom is het keihard nodig om bomen te planten en ook de natuur zijn wilde leefomgeving terug te geven

Een wetenschapper die jarenlang satelliet beelden en data analyseerde over ontbossing toont zijn bevindingen aan BBC.

DOEL 2: Bescherming van de natuur door illegale handel te dwarsbomen

Eenzelfde bedrag aan financiële steun voor de bomen, wordt ook gebruikt voor steunen van een organisatie ter bescherming van dieren.

Zij dwarsbomen criminele netwerken die handelen in dieren in het wild, hout en vis door bewijzen te verzamelen en hen voor het gerecht te slepen.

Over de Wildlife Justice Commission
De WJC is van mening dat onze natuur niet te koop is voor de hoogste bieder. Het moet worden beschermd tegen mensenhandelaars die bedreigde soorten in snuisterijen en sieraden veranderen. Hun missie is het verstoren en helpen ontmantelen van de netwerken die deze destructieve industrie ondersteunen.

Voorbeeld van een arrestatie door de WJC.
Netwerk opgerold welke handelde in wilde dieren (als huisdieren).

Voor meer informatie en om te helpen zie https://wildlifejustice.org/our-cause/