Focus op een beter milieu en duurzaamheid mogelijk?

Wat zou je echt gelukkig maken? Wat wil je écht? Als je financiële vrijheid zou hebben en alle tijd, wat zou je gaan doen? Die vragen aan mezelf vanuit een stuk persoonlijk leiderschap hebben een drang in me ontwaakt om daar meer op te focussen; een stukje zingeving.
Mijn vrouw en ik zijn al begonnen om onze eigen voetafdruk en impact op de wereld te verkleinen door o.a. meer met het OV te reizen ipv de auto en we eten sinds September 2018 geen vlees meer. Best even wennen maar het geeft ons deels voldoening.

Maar hoe kan ik deze wil om bij te dragen aan duurzaamheid combineren met mijn huidige werk en IT skills? Dat is ook één van de redenen dat ik als freelancer ben begonnen; daardoor heb ik zelf de vrijheid om opdrachten te zoeken en klanten te kiezen. Ik zou graag juist díe organisaties benaderen die actief bijdragen aan een beter milieu en duurzaamheid.

Mocht je platvormen /beurzen / sites / mensen in je netwerk of andere bronnen kunnen aanbevelen waar ik deze bedrijven kan vinden, of andere tips hebben, laat dan hier of op Linked-in een bericht achter.

Als ik bij bedrijven uitkom dan kan ik nagaan of zij Office 365 gebruiken en hen proactief benaderen of zij openstaan voor hulp. Dit om hen o.a. te helpen met het inrichten van het moderne samenwerken. Waardoor ze efficiënter en productiever kunnen samenwerken, intern en met andere organisaties en aantrekkelijk zijn voor de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt. Ook help ik hen zich te beschermen tegen mail aanvallen (phishing) en help ik documenten en mail veilig uit te wisselen met andere organisaties, als zij daar behoefte aan hebben.

Dit om zo zelf een stukje zingeving te vervullen en indirect bij te kunnen dragen aan beter milieu.
Wellicht blijft het bij een droom, maar zonder focus kom je nergens. Dit is een begin en er komt vast iets op mijn pad!
Alvast bedankt voor je tijd voor het lezen van dit bericht en eventuele hulp.

Eddy Veldboer